Kuddkrig och "Jäger Snaps"

vilken lördag, ojojoj..
klockan ringde 06.30 och efter 3 koppar kaffe, omellett och en färd in till norrmalmstorg började dagen med att jag blev sjukt kissnödig! och vad gör man då? -jo man hittar en toalett lite fort! men de ska jag säga dig att på norrmalmstorg kl 08.00 en lördag är det lättare sagt en gjort. det enda som jag såg öppet va donken så jag trippar in där. nej de kostar 5 kr.. okok.. hämtar en tia i väskan och går tillbaka.. tänkte köpa en dricka för att få gå gratis men så funkade de inte. växlade tian till två femmor. stoppar i. fortfarande låst. tar nästa femma. i en annan toa. funkar inte heller. nu blir jag arg, är ju så förbannat jävla kissnödig! upp igen. hej de funkade inte? berättade att jag stoppat två femmor i två toaletter. han förstår inte. mirjam är arg. JAG HAR STOPPAT I TIO KRONOR I ERA TOALETTER OCH DOM ÖPPNAS INTE, JAG VILL HA MINA TIO KRONOR TILLBAKA! han lackar ur nu. samma kille hela tiden. dålig på svenska. han skriker åt mig att jag skulle ju inte stoppa tio kronor i toan, bara fem! hahaha..
-idiot!

fick hålla mig till tio när max öppnade och ja, jag fick min tia tillbaka, känns bra!!

efter dess va de kuddkrig på hög nivå då jag jobbade för AXE hela dan.. en lång dag med många skratt och sköna fighter! sen va de hem och leka med barnen, äta och natta.. och sen ut!
jag och linnea sågs på söder och satt ute, länge och väl.. efter fööööööööör många jäger på snaps med öl på gled vi, minst sagt, in på Ett Ställe. där va de dans och toaplåtningar som gällde.. och vatten! :D

image30

image31

men linnea jag undrar fortfarande om kondomerna smakar jäger?

men de e på dig jag tänker i hemlighet

många dagar i solen nu och de sätter sina spår.. man dricker för mycke kaffe och för lite vatten. snackar för mycke skit och gör för lite nytta. sitter för mycke still och är för lite på gymmet. men fy fan va skönt de är..

hemma denna vecka och vab.ar ju, det är min natt jobbs vecka egentligen. brukar känna mig så allmänbildad när jag har jobbat några pass eftersom jag läser alla tidningar och bilagor och hemsidor med nyheter! så man blir ju lite efter när man inte är på jobbet på ett tag..
(vet inte riktigt vad jag ville säga med de men jag har tänkt på de lite idag å så..)

de hände en liten olycka i parken idag och jag fick ta med mig pluskan och köpa nya byxor till jolene på lindex. framme vid kassan såg jag att dom sålde tygpåsar med trycket "this is not a plastic bag" på. sjukt bra att de bara är att tralla in på en affär som finns överallt för att få tag på en sån nu, för ett tag sen va de ju online man hittade sånna va? såklart lite mer fancy och jävligt mycke dyrare men det är symbolen som är grejen i de fallet!
men nej, jag köpte ingen och fattar fan inte varför.. så många ggr man tar med sig saker hit och dit i plastpåsar som man slänger. inte bra för miljön!
likadant på senaste har jag fått en nojja på flaskvatten.. typ nya ramlösa jordgubb/lime! så fuckin god och ja jag pantar ju men det är fortfarande inte bra för miljön. blir till att dricka kranvatten igen, vilket jag heller inte gör eftersom jag har en vattenrenare! de får bli en streamer! :D lyx problem lyx problem.. men om man tänker efter så kanske våra i-lands-problem-lösningar kunna hjälpa u-länderna i framtiden?

så slå ett slag för sol vind och vatten, höga berg och djupa hav - utan smuts, och köp en "icke plast påse" på lindex och en vattenrenare.. och kanske tom en egen kaffe kopp så du slipper alla take away muggar me lock och skit..
-shit, de e mycke att hålla reda på nu!!

15' och sol

en helt fantastisk dag! fick tillbaka barnen efter en alldeles för lång "pappahelg"! vi cyklade och käkade glass innan vi tog tåget in på söder och kollade på skejtarna i björnträdgård.. charlie blev helt till sig.. så nu ska han också börja åka bräda :D
då har vi nått att öva på i veckan, dom har vattkoppor nu och får inte vara på dagis.. så jag antar att jag måste v.a.b:a! går lixom inte att jobba natt och leka dag, även om jag skulle vilja!
här kommer lite sköna bilder från denna vår dag!

       

bye bye babes

PERFEKTIONISM

nämnde lite lätt va vi gjort idag i förra inlägget.. har tvättat och lagat mat och lagt barnen sen dess!
leker super morsa idag.. :D

såg en liten tös på ikea.. två tre år nånting. hon hade en sån här "tröjja me tryck", så sjukt inne me sånna nu verkar de som, olika söta texter eller budskap, jag gillar dom också! dock inte den här, texten löd "IM NOT PERFECT, BUT IM SO CUTE"! va fan e de för jävla stämpel på en liten, såklart sjukt söt, tjej?
jag trodde att alla barn va perfekta precis som dom är? iaf är mina det! klart, de kan ju vara lite ironi i det hela.. men jävligt långsökt då tycker jag.. är de det vi ska lära våra små tjejer? att de räcker med att vara söt? och att hon knappast va perfekt? -glöm de! min dotter är en smart tjej, klart att hon är vacker som en ängel, men hon kommer komma långt på att hon är helt perfekt! likaså min grabb såklart! dom bästa barn jag kunde få! jag är så tacksam..

image24

"WHAT THA FUCK IS CUTE WHEN U CAN BE THIS PERFECT?"

baby sunshine

en hemma dag till.. charlie hostar fortfarande och på dagis tycker dom att har man #1 hemma så kan man ha #2 hemma också! som om de är kul för en frisk liten galen 3 åring att "ta de lugnt för storebror e sjuk"?
hur som helst packade vi ner oss i vagnen och promenerade till ikea för att köpa en svart rull gardin, de kändes ganska tvunget eftersom charlie vaknat med soluppgången (innan 05.00) och snubblat in till mig..
- mamma, de e morgon nu!
- nej charlie de e mitt i natten, gå och lägg dig igen!
- nej mamma, de e ljust ute, då e de morgon ju!
.. och så e han pigg och vill leka!!

vi gick hem också och nu sitter rullgardinen på plats.. sweet!!

resten av dagen spenderades i olika ligglägen i soffan framför 5 myror är fler än 4 elefanter!

     

gose myse nusse tusse :D

sweet 16

fick en "skön" kommentar på mitt "engla" inlägg igår.. en liten snorunge som tyckte att -de va ju inte hela världen att hon blev mördad! dagens 16 åringar alltså.. om min dotter skulle uttrycka sig så om ett mördat barn.. ojojoj!

när jag va 16 va jag gravid med min son, hade en bostadsrätt och heltids jobb.. menar inte nu att jag tycker att jag är bättre än den här tjejen på nått sätt.. är bara så trött på bristen på respekt! jag kände med familjerna i twintowers, jag grät till tsunami och jag lider me alla barn i afrika för den delen också.. det kanske inte är något jag går och blir deprimerad av eller något jag gråter mig till sömns över, men jag respekterar. alla familjer har sina tragedier, vissa stora andra små.
men jag vet inte, hon kanske tycker att det är okej att 40 åriga äckliga gubbar snor åt sig och mördar barn nån gång ibland!
dödsstraff? för eller emot?

Engla

det är en ledsen måndag idag! jag gråter för englas familj, släkt och vänner!

din sol gick ner, jag kan inte förstå
att du finns någonstans dit ingen kan nå
hoppet vi levde på finns inte mer
och var din själ förflyttas är det ingen som ser
vi tänder ljus i våra fönster, ser du att de lyser?
men han som tog ditt liv, tror du att han bryr sig?

engla är en ängel nu!

image19


kalla fakta

.. sista passet nu! kl. 07.00 imorgon bitti är jag fri! :D och jag har massor me roliga saker som jag ska göra nästa vecka! det sägs ju att den enda vägen till lycka är att vara tacksam, jag är det!
-tack för att den här jävla veckan snart är över!

det är mycke som sägs förresten, jag har tänkt en del på en speciell sak.. det här med att man inte ska ljuga för sig själv.. många som säger de om folk och situationer när de ljugs. "du lurar bara dig själv"! va fan är de för skit snack, om man lyckades lura sig själv skulle de ju vara sjukt bra att ljuga om allt man inte gillade och om allt man gjort som va fel. de enda man gör när man ljugar är på sin höjd att lura andra.. dock lyckas man ju inte me de heller i dom flesta lägen! men själv vet man ju alltid om att man ljuger och föråder, de e inget man lurar sig själv om, det vet man om och de måste man leva med.. det finns lixom där inne hela tiden tror jag!

.. kanske därför folk freakar ur och snor andras tio åriga döttrar, slår ihjäl andras små barn med en hammare eller tom. sina egna barn och fru och allt va fan de nu va! va händer me den här världen? va fan ska krävas för att vi ska införa dödsstraff?

läste i tidningen imorse att etanol (som jag säljer på macken till mina miljövänliga kunder trodde jag) är något som framställs av sockerrör som plockas av småbarn och dör ute på fälten av för hårda arbetsförhållanden! hur fan kan de vara bättre än att bli av me lite växthuseffekt och få de lite varmare? ok jag vet, man ska inte skojja om sånt här, men ärligt? hur behandlas den kommande generationen egentligen?
Kalla Fakta ikväll kl. 21.00!!


det enda riktigt roliga aftonbladet hade att komma med en söndags morgon som denna va de här..
och de är ijuförsig förbannat kul!!

Där blir det kanonväder i sommar


lördag!

stackars stackars mina barn, först är jolene sjuk hela veckan och så fort hon blit lite bättre hoppas bassiluskerna över till charlie så nu ligger han deckad i en galen feber, vill bara bli killad på ryggen och äta glass.. fast va fan, vem vill inte de?

börjar jobbet om en timme nu.. 12h pass inatt, men sen är de sista natten mot en ledig vecka.. då blir de träning som fan + att jag lovat barnen att vi ska ta ut cyklarna! weeehooo..

när den här mardrömms veckan är slut ska jag fira med en Puck tror jag.. det är inte okej att jobba 65h på en vecka!! men semestern närmar sig med stormsteg.. snart ligger jag där på stranden i mina nya oneill shorts (som jag ska köpa på t12 nästa vecka.. har provat dom säkert 10ggr) och steker :D

borta bra men..

puuh.. vilken dag! ibland är "home, sweet home" fett underskattat! sprungit hemifrån innan barnen vaknat nu två dagar i rad.. jobbat 12 timmar och kommit hem bara för att få höra -"mamma, jag är trött!" "mamma kan du sitta hos mig innan jag somnar".. en dag till, imorgon är de ett 25h pass då jag jobbar natten me.. men nästa vecka är de ledigt och sen är de snart turkey som gäller!
3 dagar med pendeltåg, bussar, passa tider, inte kunna gå på toa när man e kiss nödig.. barnen är sjuka, måste fixa nån som kan hjälpa, ringa å kolla, oroa sig lite, fixa och trixa.. för mycke kaffe kontra gäspningar och lite mer kaffe.. lite lunch på de, lunch som fastnar i halsen och lägger sig på allt kaffe, halsbränna.. måste ha ett tuggumi, har inga, ingen annan heller.. kan inte gå! FAN! och mitt i alltihop börjar jag tänka efter, det gäller 3 dagar.. jag gnäller och vrider mig över 3 dagar!!
visste ni att de finns folk och familjer som har det så här jämt?

vad är de som är viktigt egentligen?

image18

gråa dagar skyndar aldrig på!

vissa dagar behöver man något att längta efter.. något mer än det vanliga!
allt är bara grått och blött och tråkigt, och man vet inte in eller ut eller fram eller tillbaka..
tiden går alldeles för sakta men man är ändå stressad. "magontet" och huvudvärken turas om att plåga en och till slut blir det bara en ond cirkel me skit! hur fan får man bort den känslan?

.. jo, man går in på www.nazar.se och bokar en all inclusive på det läckraste hotell men kan hitta!! lite drygt en månad kvar tills vi åker. dvs flera veckor då jag kommer att vara som ett barn på julafton! och i det här fallet tjänade jag flera tusen på att vara så non-hi-tech som jag är.. eftersom jag inte lyckades förstå mig på hemsidan va jag ju tvungen att ringa och beställa.. efter en kvart på telefon och 200 dumma frågor senare hade jag bokat en resa för 2 vuxna och 2 barn i en svit och till ett pris med hör och häpna 12.000:- i rabatt!

 


kommer bli sweet.. sol och bad och glass med barn och goda vänner! längtar!!


nothing but love

idag tillägnades dagen åt söder!! jag och sofia tog med varsin barnvagn och tågade in vid 10 tiden. jolene va hemma från dagis för hon har varit lite febrig så hon fick hänga med nerbäddad i vagnen. tanken med söder-sightsingen va att kolla lite second-hand. något vi snabbt glömde när vi kom in i skrapan!
efter 4 timmar i sofo hade vi handlat lagom lite och kryssat från skanstull till mariatorget för att få tag på en god latte.. dom 2 första som va äckliga står nog fortfarande kvar på sn's! :P
när barnen somnat gick vi en runda in till stan och tog sedan tåget hem.. vi skiljdes men sammanslöt redan efter ett par timmar, middag hos mig och sen söder igen.. men med bil den här gången! och inga barn!
väl framme på bondegatan, fick köra slalom mellan 200 bajare på vägen (skulle kört över dom jag vet), va de bara att börja sminka.. vi va i linnea franks studio och helena skulle plåtas.. när hår och smink va klart plockade vi på oss lite bananer och åkte hem! men innan dess latjade jag runt i min nya tischa medans linnea satte ljuset..

 


vill också skänka en lite eloge till mig själv och alla mammor och pappor med 2 eller fler barn..
.. har haft en unge med mig idag hela dan, den andra i tankarna hela tiden såklart, men bara en som ska ha mat, gå på toa, ses efter, kramas, pussas, pratas med, lyssnas på.. allt de där! det är fan tufft de me men såklart galet mycke lättare än två! kan inte påstå att mina är några galningar.. men dom är ju knappast uppstoppade heller! dom är perfekta för mig precis som dom är och tröjan jag köpte idag (den på bilderna) är för er mina änglar!
iaf, highfive alla sjukt bra föräldrar för att ni ger era barn a lot of love!
(verkar ju inte vara så självklart längre om man läser i dagstidningarna)

imorgon fyller min gud son 6 månader.. då ska vi äta en halv tårta!! :D


"visste ni att det här är min morfars hotell?"

fortfarande i kalmar hos pappa och hänger.. idag va vi runt lite på öland, promenerade i borgholm.. min idé, va ju bara tvungen att kolla in stan och gå förbi STRAND, vackra minnen från sommaren poppar upp överallt!
vi va ett soft gäng vi som jobbade med Klick turnén -07, dagarna i borgholm och köpingsvik va riktigt häftiga.. och vilket hotell det där strand! där va det fest!! fylle käket va frukostbuffén.. och sen va de jobb jobb jobb.. öl öl öl.. och va man sugen på en förfest va det bara att gå ut på balkongen och lyssna efter vilket rum som spelade den bästa musiken!

saknar sommaren nu. känns bra när dagen shopping består av en fotboll och sand saker med hello kitty på!!

tänkte dock smygstarta sommaren med en all inclusive till turkiet men barnen. bara sola bada och äta glass :D

vad är en pojke?

pojkar finns i olika storlekar, vikter och färger. man träffar på dem överallt, -ovanpå, inunder, inuti, klättrande på, hängande från, springande omkrill och hoppande fram. mammor tycker om dem, små flickor hatar dem, äldre systrar och bröder föredrar dem, vuxna bryr sig inte om dem och gud skyddar dem.
en pojke är sanningen med smutts i ansiktet, visheter med tuggumi i håret och framtidens hopp med en groda i fickan. en pokje har aptit som en häst, matsmältning som en svärd-slukare, energi som en atombomb i fickformat och fantasi som en trollkar. han är nyfiken som en katt, blyg som en viol,dristig som en stålfjäder och entusiastisk som en fyrverkeripjäs. och när han gör något med sina händer har han fem tummar på var hand. han tycker om glass, knivar, sågar, julen, roliga böcker, pojken på andra sidan gatan, skogar och vatten i dess naturliga omgivning, stora djur, pappa, tåg, söndagsmorgnara och brandsprutor.
en pojke är inte mycke för söndagsskolan eller skolan överhuvud taget, främmande böcker utan bilder, musiklektioner, slipsar, frisörer, flickor, överrockar, vuxna och läggdags.
ingen annan är så tidig på morgonen och så sen till middagen. ingen annan kan proppa i en ficka en rostig kniv, ett halv ätet äpple, en meter snöre, en mindre tomsäck, ett par tuggummin, en slant, en slangbella, en klump av okänt ämne och en ring med bokstavslås till ett hemligt fack.
en pojke är en förunderlig varelse. du kan utestänga honom från din verkstad men du kan inte utestänga honom från ditt hjärta. du kan köra bort honom från ditt arbetsrum men du kan inte köra bort honom från dina tankar. det är lika bra att ge upp - han är din erövrare, din fångvaktare, din chef och din överman - ett fräknigt knyte oljud.
men när du kommer hem på kvällen med endast spillrorna av dina förhoppningar och drömmar, då kan han laga dom med två magiska ord: "hej mamma!"

jag är i kalmar hos pappa nu och jag saknar min lilla son och min lilla dotter så mycket, va på fika hos farmor idag och jag hittade den här dikten i hennes kök. tycker den är så fin och tänkvärd men har tyvär ingen aning om vem som skrivit den. tänker på min grabb, han är verkligen en sån pojke, alla killar är nog det.. oavsett om dom är små.. eller stora!!


jag och pappa va på ikea idag och köpte en ram, han hade gjort iordning lite bilder på oss (mig och syskona) som han ville rama in..


   

one for all, all for one, all for love


1 april

kom nyss hem från en promenad med sofia nere vid sjön, min favorit runda! dock de enda lilla minuset med våren är att det blir ett smatterband me döda grodor över vägen där.. det blev många -"men fy fan" och "kolla på den.. USCH" mellan meningarna!!

annars en underbar dag med sol, gick en sväng med syrran. vi tog en kaffe och kollade på folk och fan va alla blir lite snyggare i solglasögon och jackan över axeln. i like..
snart är de dags för alla uteserveringar att fyllas av latte drickare och eftermiddags ölare! :D

vi ses på snaps!

efter kaffen va josse här och lekte med mig och jolene.. hon ville leka kanin och syrran svängde ihop en liten outfit, måste ses!!

     

1 april idag förresten, varför har ingen lurat mig? det brukar ju vara bluffare och ljugare i varenda tidning den här dagen.. eller? har i ju för sig inte läst tidningen idag.. hmm!

man måste ju ha en blogg lixom..

så va de dags för mig, man e ju typ vuxen nu.. måste bry sig om viktiga saker å så.. typ som att ha en blogg.. eller?
skämt och sido, de e en kul grej tycker jag!

så varmt välkomna till min blogg!! min bara min! :D


ska luska runt lite här nu och försöka förstå mig på vad som gäller.. hur man designar den här sidan, får upp lite bilder och skit!
hej så länge


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0